Ooperon BMW Cup

 
 
 
 
 
 
 
In 2005 is de ACNN gestart met een race klasse voor BMW E 36 toerwagens, de Ooperon BMW cup. In deze race-klasse zijn de auto's technisch 100% gelijk.
 
Peter Grondel: Technische gelijkheid; rijprestaties bepalen de uitslag!

 
 
 
Zoals in alle populaire CUPS die op de Europese circuits gereden worden komt het dus op de rijders aan. De verschillen in vermogen van de race-auto's mogen maar marginaal zijn hetgeen voor de wedstrijden door officials streng zal worden gekeurd. De belangstelling voor deze race-klasse is door de jaren heen groot.
De auto bestaat uit de 'gewone' BMW E36 325i met een standaard motor. De rondetijden die hiermee gereden kunnen worden liggen op het TT Circuit Assen rond de 2.05 min.
 
De cupauto's zijn allen technisch identiek. De rolkooien zijn gelijk, het onderstel, de velgen, de banden enz.
De racekit moet worden aangeschaft als set.
De set bestaat uit een Wiechers Sport rolkooi, een AST 3voudig verstelbaar onderstel, 16 inch licht metalen wielen, racebanden en alle benodigde veiligheids voorzieningen. 
De bedoeling is om je auto met behulp van het AST onderstel zo fijn mogelijk af te stellen en al rijdende de perfecte balans te vinden tussen de vele mogelijkheden. Teams kunnen winnen door het onderstel goed af te stemmen en door de kundige rijvaardigheid van de bestuurder.
  
 
Het officiele reglement wordt iedere keer voor 3 jaar vastgelegd.
Wijzigingen in het reglement gaat in samenspraak met de rijders.
De computer van de auto word verzegeld.